To spanske juniorer på træningscamp i GCC

To spanske juniorer på træningscamp i GCC

I uge 9 fik GCC to nye juniormedlemmer.  Ana Vasquez og Maria Gomes.  Det er ikke medlemmer som vi kan bygge den danske curling fremtid med, da de er fra Spanien, som navnene antyder.

Baggrunden er lidt sjov.  I November holdt jeg en junior camp i Spanien.  Det var afledt af en Italiens ven som skulle have afholdt den men blev forhindret, så jeg gav en hjælpende hånd i situationen.  Det endte med at blive en god og spændende oplevelse.  Det have samlet ca. 20 af de bedste juniorer i Spanien.  Lidt tankevækkende;  vi har svært ved at tælle til 20 alt i alt i Danmark.  Endnu mere tankevækkende er, at den eneste curlingis de har i Spanien ligger i Jaca, som ligger midt i Pyrenæerne.  Det er så flere timers kørsel for de fleste af spillerne.  Kun ganske få kommer fra Jaca.

Det var fedt at se deres entusiasme og mod på at udvikle sig.  Det blev en god weekend for alle, også jeg selv.  Efterfølgende holdt jeg kontakten og Ana og Maria spurgte om det var muligt at komme til Danmark at træne en uge.  De har ikke en ishal hvor de bor i Valladolid,, som i øvrigt er 4,5 timers kørsel fra Jaca.  I Jaca var isen booket til forskellige Spanske mesterskaber så at rejse udenlands var deres eneste måde at få træning på forud for de spanske mesterskaber.

Den dedikation kunne jeg ikke stå for og jeg kontaktede formand Are om "projektet".  Vi endte på, at de kunne melde sig ind som juniorer og træne hvor der var ledig tid, givet at jeg kunne lave isen for dem.  Det kunne jeg godt og de fandt AirBnB lige om hjørnet projektet kom på skinner.

Vi havde en god uge sammen med masser af teknisk træning, træning med nogle af de andre unge og også en tur til Hvidovre til en kamp med andre juniorer.

Deres dedikation og interesse for curling var smittende, specielt deres is situation i Spanien taget i betragtning.  Når nogle klager over at skulle til Esbjerg at spille en DM runde så må det siges at være i luksusafdelingen.  Vi har vist ret gode forhold i Danmark!

Tekst og billeder: Ulrik Schmidt